Davídkovo koření
Nejen na grilování ochutnejte česnekový pepř. Stejně tak jak je jednoduché složení, česnek a pepř, tak je jednoduché i využití v kuchyni.
Grilovaná a rožněná masa, dušené hovězí, vepřové špízy nebo ryby. Ale vaší fantazii se meze nekladou.
Tip od Davídka
Co takhle tresku na Česnekovém pepři? Rybu potřete jakýmkoliv olejem (ne olivový ten patří do studené kuchyně), dejte na středně rozpálenou pánev nebo gril a nechte pár minut opékat. Pak na dvě minuty rybu otočte. Buďte u toho opatrní, treska je křehká. Vedle v pánvi rozpusťte máslo, do něj dejte půl čajové lžičky kořenící směsi, rybu přesuňte do připraveného ochuceného másla a nechte ještě chvíli v teple odpočinout. Pamatujte, že u masa a ryb vždy platí pravidlo, že doba tepelné přípravy se rovná době odpočívaní před přípravou. Tresku položte na talíř, přelijte zbytkem másla, posolte a servírujte třeba s grilovanou zeleninou.
Složení
Česnek sušený, pepř černý mletý, škrob.
Směs koření bez přidaného glutamátu a soli.
Skladování
Uchovávejte v teplotě do 25 °C a vlhkosti do 70 %.
Informace o výrobci
Král českého království koření. Davídkova hlava neustále srší nápady a díky jeho kuchařským zkušenostem, odvaze experimentovat a úchvatnému daru vnímat a kombinovat chutě dal život již 60 kořenícím směsím a stále přibývají další.
Koření od Davídka s.r.o., Přímá 28/6, Brno, 642 00