Jan Cícha
Vyznačuje se příjemnou ovocnou vůní s tóny sušených švestek a ostružin.
Objevit také můžete příjemnou tříslovinu s vyšší kyselinkou. Koho potěší těžká vína, doporučujeme Frankovku, která zrála v barikových sudech, jež utváří plnou chuť třešní a divokých višní a nezaměnitelné podbarvené tóny čokolády a koření.
Informace o víně
Morava, Slovácko, Blatnice pod Sv. Antonínkem
Složení
0,32 g/l zbytkových cukrů
O vinařství Jana Cíchy
Tato rodinná firma z úpatí Bílých Karpat byla založena v roce 1990, načež jejich předci se vinohradnictvím zabývali již od roku 1938. Obhospodařuje 6 ha převážně mladých vinic na různých tratích.
Jednou z nich je i trať Plachty, kterou kráčela historie. Zde zdědil po svém otci vinici Jan Ámos Komenský. Za zmínku také stojí víno - Blatnický Roháč - na které má vinařství ochrannou známku.
Vyrábějí krásná, lehká a svěží přívlastková vína, která hovoří jasnou řečí.