Vajbar
Cabernet Moravia je moštová odrůda, která vznikla křížením Cabernet Franc a Zweigeltrebe.
Víno je plné, výrazné a ovocné. Barva je sytě borůvková. V jeho bohaté a teplé chuti naleznete zralé ostružiny, borůvky, černý rybíz, tóny travin a koření.
Informace o víně
Morava, Velkopavlovicko, Zaječí
Složení
4,6 g/l zbytkových kyselin
24,3 g/l bezcukerného extraktu
O vinařství Vajbar
Jde o vinařství, kde tradice výroby vína sahá daleko do historie rodiny a momentálně obhospodařuje cca 58 ha vinic, ve kterých probíhá postupná obnova za mladé a kde se zároveň obměňuje odrůdová skladba podle dlouhodobého záměru.
Pan Vajbar již od dětství pomáhal ve sklepě dědovi a otci a přesně tady se vytvořila jeho láska k půdě i vínu jež trvá dodnes. Postupem času zkoušel a učil se, co víno v láhvi udělá, když bude stárnout a reagovat na různé podněty zvenčí.