Vajbar
Veltlínské červené rané nebo taky Večerka.
Barva je zlatá se zelenými odlesky. Vůně je jemná, postupně se otevírá k jarní louce a hluchavce, pokračuje k cukrovému melounu a končí u zeleného tabáku a bílého pepře. Chuť je svěží, příjemně pitelná, v první části s vinohradnickou broskví a bílým rybízem, v druhé s pomerančem a grepem.
Informace o víně
Morava, Velkopavlovicko, Rakvice
Složení
10,5 g/l zbytkových cukrů
5,8 g/l zbytkových kyselin
20,7 g/l bezcukerného extraktu
O vinařství Vajbar
Jde o vinařství, kde tradice výroby vína sahá daleko do historie rodiny a momentálně obhospodařuje cca 58 ha vinic, ve kterých probíhá postupná obnova za mladé a kde se zároveň obměňuje odrůdová skladba podle dlouhodobého záměru.
Pan Vajbar již od dětství pomáhal ve sklepě dědovi a otci a přesně tady se vytvořila jeho láska k půdě i vínu jež trvá dodnes. Postupem času zkoušel a učil se, co víno v láhvi udělá, když bude stárnout a reagovat na různé podněty zvenčí.